• «Καμμιά μόρφωση δεν μπορεί να πετύχει αν διαχωριστεί το γνωρίζειν από το πράττειν»

   Ντιούι
 • Ο Μικρός Παράδεισος

  Δημιουργήσαμε ένα χώρο όπου τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από διαδικασίες που τα αφορούν, που στηρίζονται στα βιώματά τους, στις εμπειρίες και στους προβληματισμούς τους.
 • Με βάση τη θεωρία ότι τα παιδιά μαθαίνουν πρώτα και πάνω από όλα εμπειρικά, ξεκινάμε κάθε προσέγγιση σε γνωστικό αντικείμενο από το χειροπιαστό – βιωματικό κομμάτι και καταλήγουμε στην παραγωγή της έννοιας – το αφηρημένο.

  — Σοφία Τέρνερ
 • Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τον πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό «Ο Μικρός Παράδεισος», τον οποίο από το 2011 λειτουργούν οι κυρίες Σοφία Τέρνερ και Ιρμίνα Τέρνερ με αμείωτο κέφι και πολύ μεράκι.

  Στον Μικρό Παράδεισο λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και το ομώνυμο νηπιαγωγείο, με σκοπό η μικρή προσχολική μονάδα να είναι ολοκληρωμένη με το τμήμα των νηπίων.

  Υπεύθυνες για τα προγράμματα του σταθμού και του νηπιαγωγείου είναι οι κυρίες Σοφία Τέρνερ και Ιρμίνα Τέρνερ, οι οποίες με την εξαιρετική ομάδα νηπιαγωγών και βρεφοκόμων που έχουν δημιουργήσει, έχουν βάλει σε εφαρμογή την εκπαιδευτική τους γραμμή, απόλυτα εναρμονισμένης με τις εξελίξεις στους τομείς της παιδαγωγικής και της εκπαίδευσης.

 • Τμήματα από 3 μηνών έως 6 χρονών

 • Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από διαδικασίες που τα αφορούν, που στηρίζονται στα βιώματά τους, στις εμπειρίες και στους προβληματισμούς τους.

  • Προσαρμοσμένη διδασκαλία

   Η διδασκαλία είναι προσαρμοσμένη κάθε φορά στο επίπεδο και το ρυθμό των παιδιών και οι δασκάλες μας επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση των δυνατοτήτων και στην ανάδειξη των ιδιαιτέρων χαρισμάτων του κάθε μικρού μας μαθητή.

  • Ανάπτυξη

   Δίνουμε στα παιδιά συνεχείς ευκαιρίες να κάνουν πράγματα, να εξερευνούν τον υλικό μας περίγυρο, να πειραματίζονται και να εκφράζονται με τον δικό τους τρόπο, μέσα από τη ζωγραφική, τη μουσική, το αυθόρμητο παιχνίδι, τη δραματοποίηση, το τραγούδι, το κουκλοθέατρο και κυρίως, με την ανάπτυξη της προφορικής παρουσίασης των σκέψεων και των εμπειριών τους.

   Το εκπαιδευτικό μας σύστημα στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας, δηλαδή τη συναισθηματική, τη νοητική, την κοινωνική, αλλά και τη σωματική, με προτεραιότητα στην συναισθηματκή ωρίμανση, αφού αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε αποτελεσματική μάθηση.

  • Επικοινωνιακή διδασκαλία

   Πρόκειται για τη μέθοδο που βασίζεται στην επικοινωνιακή διδασκαλία, στηρίζεται στις ανάγκες των παιδιών και αποτελεί σημαντικό εργαλείο της δουλειάς μας.

  • Όλη η ομάδα

   Κατά τη διάρκεια κάθε θεματικής ενότητας, την ευθύνη για το σχεδιασμό, την ολοκλήρωση του έργου και τελικά τη λύση ενός προβλήματος, έχει όλη η ομάδα.

  • Το κάθε παιδί

   Το κάθε παιδί μαθαίνει ότι κάθε επιλογή απαιτεί εργασία, συγκέντρωση και επιμονή ώστε να ολοκληρωθεί η εκάστοτε δραστηριότητα.

  • Η ενεργός συμμετοχή

   Η ενεργός συμμετοχή αλλά και η ισότιμη επικοινωνία μεταξύ όλων των μελών της ομάδας είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που ασκούνται (δουλεύονται) στην αρχή της σχολικής χρονιάς ώστε να υπάρχει στη συνέχεια η δυνατότητα για επιτυχημένα project με τα παιδιά.

  • O χρόνος

   Τέλος ο χρόνος που απαιτείται για τις διάφορες μαθησιακές δραστηριότητες είναι πάντοτε αρκετός και τα παιδιά μαθαίνουν να μη διακόπτουν ό,τι κάνουν για κάτι άλλο. Ο χρόνος εργασίας επιμερίζεται σε μικρές ομάδες και ατομικές προσπάθειες, καθώς και σε συνεργασίες με άλλα τμήματα.

  Τη μέθοδο project χρησιμοποιούν τα παιδιά από 3 και πάνω.

 • Έγκυρες έρευνες μεγάλων πανεπιστημίων έχουν επιβεβαιώσει αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά εκ πείρας, ότι δηλαδή, όταν τα παιδιά νοιώθουν ασφαλή και αποδεκτά στο χώρο τους:

  • Εντάσσονται και επικοινωνούν με τον περίγυρό τους  γρηγορότερα και δέχονται να δοκιμάζουν νέα πράγματα με μεγαλύτερη ευκολία.
  • Αυτονομούνται γρηγορότερα.
  • Εκφράζονται και διαχειρίζονται ηπιότερα τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινωνικοποίησής τους.
  • Μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τις αποφάσεις και στάσεις τους απέναντι και μέσα στη σχολική ομάδα, προετοιμαζόμενα έτσι για την είσοδό τους σε ευρύτερο περιβάλλον αργότερα.
 • Δείτε πως περνάμε τις μέρες μας

 • rainbow

 • Η συνεργασία μας με τους γονείς

  Το προσωπικό του Μικρού Παραδείσου είναι επιλεγμένο αυστηρά, με κριτήρια την αγάπη, την ευγένεια και το σεβασμό για το παιδί, καθώς και την καλλιτεχνική ευαισθησία και καλλαισθησία.
 • Συνεργασία με τους γονείς

  Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι δασκάλες ενημερώνουν τους γονείς για την πρόοδο των παιδιών, το πρόγραμμα  και τη θεματική της περιόδου, τις δραστηριότες και τις επισκέψεις που προγραμματίζονται. Στις συναντήσεις εξετάζονται και αναλύονται διάφορα θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά, με τη βοήθεια και των παρατηρήσεων της συμβούλου-ψυχολόγου μας.

  Επίσης, κάθε χρόνο παρέχεται η δυνατότητα λειτουργίας συμβουλευτικής ομάδας γονέων/συβούλου, σε χρονική βάση που καθορίζεται από τους ενδιαφερομένους.

  Ακόμη οι γονείς μπορούν να επισκέπτονται το blog μας για τα τρέχοντα και πάντοτε ενημερώνονται άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει μέσα στην ημέρα.  

  Τέλος, κάθε Παρασκευή βρίσκουν στο τετράδιο επικοινωνίας, μία μικρή περιγραφή της εβδομάδας που κύλησε.

  lion 

 • Εκπαίδευση, σεμινάρια & ημερίδες

  Όλο το προσωπικό (βρεφοκόμοι/νηπιαγωγοί/διεύθυνση) παρακολουθεί τακτικά ε- πιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες, με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση γύρω από εκπαιδευτικά θέματα, αλλά και για θέματα υγιεινής/παρασκευής φαγητών (η μαγείρισσά μας από κοινού με την κυρία Σοφία Τέρνερ).

  Οι δασκάλες μας είναι απόφοιτοι βρεφονηπιακών τμημάτων (βρεφικό, μεταβρεφικό) και του παιδαγωγικού τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (προ-προνήπια, προνήπια και νήπια).

  Απόδειξη του συνεχούς ενδιαφέροντός τους ως προς την ειδικότητά τους, αποτελεί το γεγονός ότι όλες, ανεξαιρέτως, παρακολουθούν τακτικά επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες, προκειμένου να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους. Κάθε μήνα, τις τελευταίες μέρες, πραγαμτοποιείται συνάντηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και της διεύθυνσης, με σκοπό να οργανώνονται από κοινού οι προσεχείς δραστηριότητες (του επόμενου μήνα), αλλά να γίνεται και μικρός απολογισμός και ανταλλαγή ιδεών Τέλος, οι δασκάλες μας έχουν την δυνατότητα να έχουν προσωπικές συναντήσεις με την σύμβουλο/ψυχολόγο  μας, έτσι ώστε να συζητούν οτιδήποτε μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 • Άλλη μια όμορφη και πολύ παγωμένη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο χιόνι που έπεφτε πυκνό και στις απορίες των παιδιών μας για το πού βρίσκεται πριν πέσει, πώς δημιουργείται κλπ. Κατά τα άλλα, μετρήσαμε το βάρος και το ύψος μας και είδαμε πόσο πολύ έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μας!! Επίσης ζωγραφίσαμε αποκριάτικους κλόουν και φτιάξαμε μάσκες με τα υλικά που μας έφερε ο Κωνσταντίνος (ευχαριστούμε πολύ τη θεία του!!). Την Πέμπτη μιλήσαμε για την αμυγδαλιά, είδαμε τα κλαδιά και τους καρπούς της και διαβάσαμε τον μύθο της. Φτιάξαμε κιόλας μια μεγάλη αμυγδαλιά δουλεύοντας ομαδικά, αλλά και πολλές μικρές, χρησιμοποιώντας ποπ-κορν για να φτιάξουμε τα άνθη της. Ακόμη ευχηθήκαμε «Χρόνια πολλά» στον Χάρη μας που είχε την γιορτή του και του φτιάξαμε μοναδικές ζωγραφιές. Την Παρασκευή εκτός από την αγαπημένη μας κυρία Χρυσούλα, ξεκινήσαμε την κατασκευή και άλλων μασκών, που θα πάρετε όμως την επόμενη εβδομάδα! Την ενότητα της μουσικής δεν την ξεκινήσαμε ακόμη εξαιτίας των πολλών απουσιών λόγω καιρού. Να σας θυμίσουμε την επίσκεψη μας στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 18/2( σε περίπτωση που έχετε αντίρρηση παρακαλώ να μας ενημερώσετε) που θα παρακολουθήσουμε την παράσταση «Σταματήστε τη φασαρία» (κόστος 5ευρώ). Επίσης η επίσκεψη στο ωδείο αναβλήθηκε λόγω καιρού κι αυτή, θα σας ενημερώσουμε για τη νέα ημερομηνία. Τέλος στις 26/2 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γονέων οπότε αυτή την εβδομάδα θα κλείσουμε τα ραντεβού μας!

  Οι αγγλικές λεξούλες μας: good morning, hello, how are you, fine, breakfast, orange juice, fruit, bread, lunch, table, fork, spoon, table cloth, almond tree, glue, paste, flower, masks, animal, paint, color, brush, days of the week, weather, date, please, thank you, be careful, have a good day, see you tomorrow.

  Αυτά για σήμερα, να έχετε ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!

  — Τμήμα προ-προνηπίων, εβδομάδα 9/2-13/2
 • Ο καινούργιος μας σταθμός

  Οι καινούργιες μας εγκαταστάσεις
  • Τμήμα Βρεφών, από 2 ½ μηνών έως 1 έτους
  • Τμήμα Βρεφών, από 1 έως 2 ετών
  • English speaking class for toddlers, 1 ½ to 2 ½ years old new
  • Τμήμα Μεταβρεφικό, από 2 έως 3 ετών
  • Τμήμα Προ-προνηπίων, από 3 έως 4 ετών
  • Τμήμα Νηπίων, από 4 έως 5 ετών
  • Τμήμα Νηπιαγωγείου από 5 έως 6 ετών
  • Τμήμα Φύλαξης παιδιών που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, από τις 12:30 έως και την λήξη του προγράμματός μας νέο
 • Ο σταθμός μας, από τον Αύγουστο του 2015, θα στεγάζεται σε κτίριο το οποίο βρίσκεται στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου 75 και Πηγάσου 4, από όπου είναι και η είσοδός μας.  

  Η διατηρητέα μονοκατοικία που βρισκόταν εκεί, ανακαινίστηκε πλήρως και κατασκευάστηκαν και ορισμένοι επιπλέον χώροι, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί καταλληλόλητας των βρεφονηπιακών χώρων και λειτουργικότητας του νηπιαγωγείου αντιστοίχως, αλλά και επιθυμώντας την αναγωγή της μικρής σχολικής μας μονάδας σε πρότυπη.

   

 • Εφαρμόστηκε επίσης βιοκλιματική μελέτη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το καινούργιο κτίριο να είναι πολύ φιλικό με το περιβάλλον, περιορίζοντας τους ρύπους και την σπατάλη ενέργειας. 

  Τέλος, οι νέοι χώροι μας περιβάλλονται από μεγάλο κήπο στον οποίο τα παιδιά μας παίζουν και γυμνάζονται με ασφάλεια και άνεση.

  Tree

 • Καλοσωρίζουμε τα βρέφη μας, σε ένα ιδιαιτέρως φιλικό και ασφαλές περιβάλλον. Οι χώροι είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές περί υγιεινής και ασφάλειας και περιλαμβάνουν χώρο ύπνου, χώρο απασχόλησης, ευρύχωρο λουτρό, δωμάτιο παρασκευής γάλακτος και αποστείρωσης μπουκαλιών, καθώς και χώρους προσωπικού, γραφείο, μπάνιο κλπ. Επίσης υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο, αποκλειστικής χρήσης του βρεφικού, ώστε τα μικρά μας να απολαμβάνουν τις λιακάδες και το παιχνίδι, όπως και τα μεγαλύτερα παιδιά.

  Τα παιδιά της ηλικίας αυτής χωρίζονται σε δύο τμήματα, αναλόγως του μήνα που έχουν γεννηθεί. Έτσι έχουμε το μεγάλο μεταβρεφικό (από Ιανουάριο έως και Αύγουστο) και το μικρό (Σεπτέβριος, Οκτώβρης, Νοέμβιος, Δεκέμβριος). Οι χώροι του μεταβρεφικού ακολουθούν τις ηλικιακές αυτές κατηγορίες. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι άρτια εξοπλισμένες, με λουτρό, χώρους ξεκούρασης και πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο.

  Οι αίθουσες των προ-προνηπίων, όπως και των προνηπίων, έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα τον πολύ καλό φωτισμό και εξαερισμό (όπως όλο το κτίριο εξάλλου) και με σκοπό την άνετη και ασφαλή διακίνηση των παιδιών μας στο χώρο. Περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες εκπαιδευτικές γωνιές και τον ανάλογο εξοπλισμό, ώστε να παρέχονται συνεχή ερεθίσματα και ευκαιρίες για τον εμπλουτισμό των γνώσεων των παιδιών μας. Η έξοδος στον κήπο είναι άμεση και ανεμπόδιστη, χωρίς περιττά σκαλοπάτια ή άλλα εμπόδια.

  Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην άκρη του κτιρίου, προς την Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, είναι μονοθέσιο και έχει άμεση πρόσβαση στον κήπο. Η νηπιαγωγός διορίζεται μέσω του Υπουργείου και ακολουθεί το πρόγραμμα των δημοσίων νηπιαγωγείων, εμπλουτισμένο με υλικό τόσο της νηπιαγωγού, όσο κα της κυρίας Σοφίας Τέρνερ. Η αίθουσα έχει τις απαιτούμενες «γωνιές» με το ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό και υπάρχει και χώρος ύπνου, για όποια παιδιά χρειάζονται μεσημεριανή ανάπαυση.

  We welcome our toddles in a very friendly, safe and comfortable environment. The appointed area is constructed according to security regulations, with easy access to outdoor activities.

  Η αίθουσα των πολλαπλών δραστηριοτήτων είναι προς τη μεριά της Πηγάσου, είναι πολύ μεγάλη και μερικές από τις χρήσεις της είναι: γυμναστική και θεατρικό παιχνίδι, χώρος ξεκούρασης ή/και τραπεζαρία, συγκεντρώσεις γονέων, ομλίες, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές μας κλπ.

  Στο σταθμό μας υπάρχει χώρος ιατρείου με κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε ο παιδίατρος και ο οδοντίατρος να μπορούν να εξετάζουν το κάθε παιδί με σωστό και εύκολο τρόπο.

 • pig                   monkey                     lion                   frog