Extra tips

Αυγούστου 25, 2021

Αγαπητοί γονείς καλησπέρα σας!

Πλησιάζει η μέρα που θα ανταμώσουμε, ήδη έχετε  λάβει σχετικά ι-μέιλ, ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά για κάποιες έξτρα πληροφορίες!

Για διαβάστε λοιπόν:

Ως προς τα ρούχα: Γενικά, τα παιδιά πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια που δεν περιορίζουν την κίνησή τους και είναι κατάλληλα για τον καιρό και την εποχή. Μια απλή φόρμα ή μπλουζάκι/παντελονάκι είναι οι καλύτερες επιλογές για τις περισσότερες ημέρες του φθινόπωρου. Τα κορίτσια μπορούν βέβαια να φορούν τα φουστανάκια τους, συνδυασμένα όμως με κάποιο σορτς ή κοντά leggings, για θέματα υγιεινής.

Καλό είναι να βάλετε ετικέτες, με ανεξίτηλο μελάνι, σε όλα τα προσωπικά είδη: σακίδιο, ζακέτα, άνορακ, αδιάβροχο,  παπούτσια, αρκουδάκι κλπ. – με το όνομα του παιδιού σας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και το χαρακτηριστικό ζωάκι του τμήματός του, για να το κάνετε πιο διασκεδαστικό:)

Τέλος, αν και προσέχουμε, ενδέχεται να……. εμφανιστούν κάποιοι λεκέδες, τα παιδιά τρέχουν, παίζουν, κυλιούνται στην αυλή, ζωγραφίζουν, γράφουν, μαγειρεύουν, οπότε τα ρουχάκια τους ας είναι απλά και εύκολα στο πλύσιμο. Θα χρειαστούμε επίσης, ένα παλιό πουκάμισο δικό σας, προκειμένου να το φορoύν στο messy play😊😊

 

Ως προς το αγαπημένο/να κουκλάκι/κια, παιχνίδια κλπ:  Και βέβαια κατανοούμε το ρόλο του μεταβατικού αντικειμένου, που μπορεί να είναι οτιδήποτε ‘παρηγορεί’ τα παιδιά σε περιόδους έντονου άγχους ή κούρασης. Οπότε, μπορείτε να στέλνετε το μικρό σας με το ‘νάνι’ του και σταδιακά θα το βοηθήσουμε να μη το έχει ανάγκη κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρά μόνον στον ύπνο.  Τώρα, εάν το ‘νανι’ είναι πολλά κουκλάκια/ζωάκια κλπ, θα είμαστε σε συνεννόηση, ώστε να μειώσετε τον αριθμό των μεταβατικών αντικειμένων που θα το ακολουθούν καθημερινά, μόλις περάσουν οι πρώτες μέρες!

Προαιρετικές δραστηριότητες: Κολύμβηση, θεατρικό, μουσική, ρομποτική, γυμναστική. Προς το παρόν δεν έχουμε οδηγίες για το τι μέλλει γενέσθαι. Οπωσδήποτε τίποτε δεν θα ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβριο, μέχρι να δούμε πώς θα πάει η όλη κατάσταση.

Ακόμη :

  • Επικοινωνήστε με την Διεύθυνση εάν το παιδί σας πρέπει να παίρνει καθημερινά κάποιο φάρμακο. Υπάρχουν ειδικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να σας βοηθήσουμε σε αυτό.
  • Αποφασίστε πώς θα πηγαίνει το παιδί σας στο σχολείο και πώς θα επιστρέφει. Συζητήστε μαζί του για την πρωινή και απογευματινή ρουτίνα, ώστε να καταλάβει ότι όλα είναι τακτοποιημένα, ότι θα είναι ασφαλές και ότι οι δασκάλες του θα το φροντίζουν.
  • Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το « σχολικό πρόγραμμα». Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα παιδιά συχνά πηγαίνουν για ύπνο αργά και αυτό σίγουρα δεν θα διευκολύνει το πρωινό ξεκίνημα. Βοηθήστε το παιδί σας να μπει ομαλά στη σχολική ρουτίνα, αλλάζοντας σταδιακά την καθημερινότητά του, ως προς τον ύπνο, από σήμερα!!

Το βράδυ της παραμονής:

  • Ετοιμάστε μαζί του το σακίδιό του.
  • Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει ρούχα για την πρώτη ημέρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι θα πάει για ύπνο εγκαίρως. Αυτό σημαίνει ότι θα του έχετε δώσει το χρόνο που χρειάζεται για να ετοιμαστεί με ησυχία, π.χ. μπάνιο, ιστορία κλπ, ώστε η όλη διαδικασία να είναι χαλαρωτική και ηρεμιστική.
  • Καλό είναι να μην ξεκινήσετε συζητήσεις για την επόμενη μέρα, εκτός αν το θέλει. Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις της ‘τελευταίας στιγμής’, που θα σας κάνει το παιδί σας, όσο πιο απλά γίνεται.
  • Παρακαλούμε να διαβάζετε προσεκτικά το μενού, ώστε να μας ειδοποιείτε σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή δυσανεξία.

Αυτά για σήμερα, θα επανέλθουμε!!!

Καλό καλοκαίρι!  Μενού 30/8–3/9