Μενού 26/10 –  30/10

Οκτωβρίου 25, 2020

Καλημέρα σας! Σας παραθέτουμε το μενού μας!

Δευτέρα 26/10:

Πρόγευμα:

Βρέφη: Φρουτόκρεμα  με σταφύλια, μήλο (πράσινο/κόκκινο), αχλάδι, πορτοκάλι, βανίλιες, σύκο, δαμάσκηνα φρέσκα, πεπόνι, νιφάδες βρώμης, φυστικοβούτυρο και αυγό μελάτο με ψωμάκι ολικής

Νήπια:  Αυγό, ψωμάκι ολικής και φρουτοσαλάτα με τα φρούτα εποχής

Αλέξανδρος: Σταφύλι, κριτσίνι, αυγό

Γεύμα :

Βρέφη: Κρεατόσουπα με κολοκύθα, καρότο, γλυκοπατάτα, κολοκυθάκι, φασολάκια, ντομάτα, πράσο.

Νήπια : Μακαρόνια με κιμά μοσχαρίσιο ( κρεμμύδι ξερό, κολοκύθα και καρότο τριμμένα, σέλερυ, θυμάρι, κανέλα (ξύλο) ντομάτα),  μακαρόνια ανάμεικτα (και ολικής) τυρί πεκορίνο/μυζήθρα, σαλάτα αγγούρι/ντομάτα.

Αλέξανδρος: Το ίδιο με νήπια.

Τρίτη 27 /10:

Πρόγευμα :

Βρέφη: Φρουτόκρεμα (μπανάνα, μύρτιλλα φρέσκα, μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, κουάκερ, σταφύλι, αβοκάντο) και καλαμποκο-γκοφρέτες με γλυκιά μυζήθρα

Νήπια:  Δημητριακά (ανάμεικτα) με γάλα και  φρούτα εποχής όπως Δευτέρα.

Αλέξανδρος: Κορν φλέικς σκέτα με γάλα και μήλο

Γεύμα :

Βρέφη : Κοτόσουπα με κολοκύθα, καρότο, πράσο, κολοκύθι, σέλερυ, μπρόκολο, ρύζι, λίγο λεμονάκι.

Νήπια : Φασολάδα όπως την κάνουμε, ελιές, φέτα, ντοματοσαλάτα, ψωμάκι ολικής

Αλέξανδρος: Βίδες και καρότο sticks

 

Τετάρτη 28/10: Αργία, εθνική επέτειος

 

Πέμπτη  29/10:

Πρόγευμα :

Βρέφη: Φρουτόκρεμα (φρούτα εποχής) και τοστ με κατσικίσιο τυρί

Νήπια:  Κουλούρι Θες/κης, γραβιέρα Κρήτης και φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής

Αλέξανδρος: Γιαούρτι advance με φρούτα και σταφύλι

Γεύμα :

Όλοι: Ψάρι φούρνου με λαχανικά ή και ψαρόσουπα, μπρόκολο βραστό, ντοματοσαλάτα, ψωμάκι.

Αλέξανδρος: Πατάτες τηγανιτές και ψάρι, αγγούρι-καρότο

 

Παρασκευή 30/10:

Πρόγευμα :

Βρέφη: Φρουτόκρεμα  με σταφύλια, μήλο (πράσινο/κόκκινο), αχλάδι, πορτοκάλι, βανίλιες, σύκο, δαμάσκηνα φρέσκα, κουάκερ, πεπόνι, φυστικοβούτυρο και αυγό μελάτο με ψωμάκι ολικής

Νήπια:  Αυγό, ψωμάκι ολικής και φρουτοσαλάτα όπως βρέφη (χωρίς φυστικοβούτυρο)

Αλέξανδρος: Σταφύλι, κριτσίνι, αυγό

Γεύμα:

Βρέφη:  Κρεατόσουπα, με κολοκύθι, καρότο, κολοκύθα, αρακά, καλαμπόκι, ντομάτα, κρεμμύδι, κριθαράκι

Νήπια: Κοτόπουλο με αρακά και καρότο, πατάτες ντοφινουά [κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βράζουμε λίγο σε γάλα και 1 κγ. κορν φλάουερ. Μετά τις  βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί,  σε στρώσεις, μαζί με καλαμπόκι κρέμα (χτυπάμε φρέσκο καλαμπόκι στο μίξερ, σκέτο), τις περιχύνουμε με το γάλα της κατσαρόλας και τυρί (γραβιέρα) και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει],  ντοματοσαλάτα, ψωμάκι

Αλέξανδρος: Κοτόπουλο με φιογκάκια, ντοματίνια

Επιδόρπιο: Pumpkin pie, διότι είναι το Halloween !

υλικά:

  • 1 σφολιάτα (εάν δεν φτιάχνετε μόνη σας!)
  • 850 γρ  κολοκύθα ψημένη
  • 100 γρ ζάχαρη ακατέργαστη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 αυγά
  • 200 γρ γάλα
  • 75 γρ βούτυρο

Καλή Κυριακή!

Hippos!:)