Υλικά:
¾ φλυτζανιού ζάχαρη καφετιά
1 φλυτζάνι βιτάμ ή βούτυρο
1 φλυτζάνι και κάτι αλεύρι αλατίνη
1 ½ φλυτζάνι
κουάκερ
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Χυμό ενός πορτοκαλιού
½ κουταλάκι κοφτό μπέικιν-πάουντερ
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για λίγη ώρα. Μετά
την πλάθουμε ρολό 5 εκατοστά διάμετρο,
την τυλίγουμε σε
λαδόκολλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για όση ώρα θέλουμε.
Την κόβουμε σε φέτες 1/2 εκατοστού, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή αμύγδαλα
ασπρισμένα και καβουρντισμένα. Τις φετούλες αυτές τις βάζουμε σε ελαφρά
βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Ή:
Βάζουμε τη ζύμη
κουταλιά-κουταλιά (κουτάλι σούπας) σε λαδωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε για 20’
στους 190. Προσοχή να μην είναι πολύ κοντά γιατί η ζύμη φουσκώνει.