Ρεβιθοκεφτέδες
Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό ρεβίθια
μια φουχτίτσα φάβα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
½  κουταλάκι κύμινο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρίγανη
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
μαϊντανό
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι (μόνο για μεγάλους)
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, ελάχιστη ζάχαρη
Καθαρίζετε τα όσπρια από πέτρες,
σκουπιδάκια κλπ. και τα μουσκεύετε χωριστά σε κρύο νερό για 12 ώρες
Την
επομένη τα βράζετε (χωριστά) μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε. Εντωμεταξύ, περνάτε
από το τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο λαδάκι για 5’. Στη συνέχεια
πολτοποιείστε τα όσπρια στο μπλέντερ και μετά προσθέστε το κρεμμύδι, τις
ξεφλουδισμένες ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε όσο χρειάζεται και
προσθέστε λίγο αλεύρι (3-4 κουταλιές) μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθεται.
Αφήνετε στο ψυγείο για λίγο.
Αλευρώνετε
τα χέρια σας και πλάθετε το μίγμα μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Τα
τηγανίζετε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε σε απορροφητικό
χαρτί κουζίνας
Σημείωση: Αν
οι ρεβιθοκεφτέδες ανοίγουν στο τηγάνισμα, προσθέστε στο μίγμα λίγο ακόμη αλέυρι.
Ετοιμάζετε
στο μεταξύ τη σάλτσα. Βράζετε τις χοντροτριμμένες ντομάτες.  Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη ζαχαρίτσα.
Βράζετε για 6-10 λεπτά
Προσθέστε λίγο
λάδι προς το τέλος.
Σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα.
Καλή όρεξη!